Saját ágyából rabolta el a hatévest tinédzser gyilkosa, aki sokkal brutálisabb dolgokat művelt vele, mint azt bárki hitte volna

Saját ágyából rabolta el a hatévest tinédzser gyilkosa, aki sokkal brutálisabb dolgokat művelt vele, mint azt bárki hitte volna

A tizenhatéves Aaron Campbell életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság a hatéves Alesha McPhail bestiális meggyilkolásáért.

Merry Christmas in heaven Alesha, hope your dancing in the clouds. #MerryChristmas #JusticeforAlesha

Merry Christmas to Alesha MacPhailâs family, thinking of you all today. Hope you have a peaceful day.

Posted by Justice for Alesha MacPhail on Friday, February 22, 2019

A tinédzser fiú még tavaly nyáron rabolta el saját ágyából az óvodás korú kislányt, aki édesapjánál és nagyszüleinél töltötte a hétvégét. A kislány eltűnése után a mindössze 6500 lakost számláló, skóciai Bute sziget történetének legnagyszabásúbb nyomozása indult. A hatóságok önkéntesekkel karöltve kutatták át a szigetet, és alig három óra alatt megtalálták a gyermek vérbe fagyott holttestét. A család ismerősi körébe tartozó 16 éves Campbellhez mindössze egy nap alatt jutottak el, és noha a kamasz akkor még nem tett vallomást, a bizonyítékok alapján letartóztatták, és vádat emeltek ellene.

1813622_53026306-622475534824466-1027692

© Facebbok

A fiú határozottan tagadta a gyilkosságot és nemi erőszakot, miszerint ő sohasem lenne képes ilyen szörnyűségeket elkövetni. Amikor azonban a nyomozók megkérdezték tőle, hogy beleegyezne-e egy DNS vizsgálatba, hogy tisztázza magát, nemmel válaszolt. Végül mégis sikerült tőle DNS-t venni, mely megegyezett a kislány holttestén és ruháján talált mintákkal.

Mostanra megtört a fiatal gyerekgyilkos, és részletesen beismerte miként végzett az ártatlan kislánnyal. Campbell az éjszaka leple alatt surrant be a hatéves gyermek szobájába, majd erőszakkal kirángatta az ágyból és elrabolta. A gyermek nyakának egy kést szegezett, hogy az az ne merjen ellenkezni, száját pedig befogta, így szegényke nem tudott segítségért kiáltani. Egy a partokhoz közeli, elhagyatott motelbe vitte, ahol brutálisan bántalmazta, megerőszakolta, végül pedig meggyilkolta a kislányt. A saját és áldozata ruháit is a tengerbe dobta, de végül kénytelen volt visszamenni a tetthelyre, mert mobiltelefonját a ottfelejtette. A ruhákat aztán a partra sodorták a hullámok, melyek fontos bizonyítékként szolgáltak a bizonyítást illetően.

McPhail testén 117 sérülést dokumentált a kórboncnok, ezenfelül rengeteg zúzódásból és fojtogatásból eredendő véraláfutás borította holttestét. Az nyomozásba beavatottak szerint a fiú vallomása sokkal elborzasztóbb, mint amit a bizonyítékok alapján eddig sejteni lehetett. Ügyvédje elmondása alapján a pszichiátriai teszt számtalan ponton rámutatott arra, hogy a fiatalnak pszichopatákra jellemző tünetei vannak.

Psychologist explains the truth behind Alesha MacPhail’s killer Aaron Campbell https://t.co/PkmBYJbme7 pic.twitter.com/AsAvjbJFdM

— Daily Mirror (@DailyMirror) March 21, 2019

A glasgowi legfelsőbb bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a tizenhatéves fiút, kinek csak azért hozták nyilvánosságra személyazonosságát, mert korábban a sajtó már kiszivárogtatta fotóit és nevét, így nyílt titok volt kiléte. A gyilkos legkorább huszonhét év múlva szabadulhat.

Over the past few days my heart has been heavy and April has been on my mind more than ever. Please hold your children…

Posted by Our Little Welsh Princess April Jones on Thursday, July 5, 2018

– Örülök, hogy végre igazságot szolgáltattak Aleshának, és méltó büntetést kapott az, aki ezt tette vele. Képtelen vagyok körülírni azt a fájdalmat, amit a kislányom elvesztése okozott. Elvettek tőle egy csodálatos élet lehetőségét, és ezután már a mi életünknek sincs értelme – nyilatkozta a gyászoló anya, aki sohasem fogja tudni feldolgozni imádott kislánya elvesztését.

Alesha MacPhail’s mum, dad and grandparents have arrived at Glasgow High Court for the sentencing of 16-year-old Aaron Campbell. See more at https://t.co/Gce3pj1QA6 pic.twitter.com/gOmyXORnud

— The Evening Times (@TheEveningTimes) March 21, 2019

(via Metro)

Forrás …
Apps
2019-03-21 22:04:24

Szólj hozzá!