Timmermans és Sargentini együtt sivalkodnak Brüsszelben

Timmermans és Sargentini együtt sivalkodnak Brüsszelben

szöveg

http://maivilag.com/wp-content/uploads/2019/03/szarok.png”>

sima yt link

https://www.youtube.com/watch?v=98XfACEXFxg

shortcode link

https://www.youtube.com/watch?v=98XfACEXFxg[/embed]

beágyazott yt

Az Európai Bizottság továbbra is osztja a jogállamiság, az emberi jogok és a korrupció magyarországi helyzetével kapcsolatos aggályok nagy részét, s a helyzet az utóbbi hónapokban sem javult, sőt újabb problémák is felmerültek – hangsúlyozta a testület első alelnöke csütörtökön Brüsszelben.

Frans Timmermans az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a hetes cikk szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárás állása is napirenden volt – köszönhetően Sargentini asszonynak.

Timmermans elmondta:  a korábban azonosított aggályos kérdések mellett újabbak is felmerültek, példaként többek között a Közép-európai Egyetem (CEU) részleges Bécsbe költözését, a munka törvénykönyvének módosítását és a közigazgatási bíróságok felállítását említette.

A magyar különjelentést összeállító zöldpárti Judith Sargentini sérelmezte, hogy az EU soros elnökségét betöltő Románia nem hajlandó lépni ebben az ügyben vagy legalább megfelelő tájékoztatást adni az állásról.

Kiemelte: napirendre kell tűzni a kérdést, pontos üzemtervet hozzáfűzve.

 

Forrás …
Apps
2019-03-21 17:00:27

Szólj hozzá!