Budapestre jöhet Donald Trump

Budapestre jöhet Donald Trump

301221_trump_hungary_visit_mandiner.jpg

2019. március 22. 09:52

Donald Trump Budapestre látogathat a közeljövőben David B. Cornstein amerikai nagykövet szerint.

A kétoldalú Védelmi Együttműködési Megállapodás elfogadása után tart lehetségesnek egy amerikai-magyar csúcstalálkozót a budapesti amerikai nagykövet. David Cornstein felidézte, hogy a dokumentum már a magyar parlament illetve az amerikai törvényhozás előtt van, de még ratifikálni kell. Ezután belekezd a látogatás megszervezésébe – mondta az amerikai nagykövet az Infórádiónak adott exklúzív interjújában

Cornstein kiemelte, hogy nagyon elégedettek Magyarország védelmi kiadásaival a NATO-n belül és nem lennének meglepve, ha már a kitűzött 2024-es időpont előtt elérné Magyarország a 2%-os célt bruttó hazai termékhez mérve. A nagykövet kiemelte, hogy nagyon elégedett volt Szijjártó Péter külügyminiszter washingtoni látogatásával, amelynek során megbeszéléseket folytattak Wess Mitchell-lel, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekben illetékes helyettes államtitkárával, valamint az amerikai és a magyar hadsereg néhány képviselőjével. 

„Sikerült elsimítanunk az összes kérdéses pontot. Jelenleg az amerikai kormány és a magyar parlament előtt van a dokumentum, a törvényhozás védelmi bizottsága vizsgálja felül. Ha ezzel végzett, a parlament elé terjeszti. Reményeink szerint a teljes testület elfogadja a dokumentumot, és végezetül tartunk majd egy szép ceremóniát, amelyen aláírjuk a megállapodást.” – mondta az amerikai nagykövet. 

Forrás …
Apps
2019-03-22 10:19:34

Szólj hozzá!