Mi a vágyad more? – Győzike új műsorára akadtak ki a romák

http://maivilag.com/wp-content/uploads/2018/03/gy%C5%91zike.jpg”>

Setét Jenő szerint Gáspár Győző lejáratja a cigányságot.

Az aktivista az RTL csatorna felelősségét is felveti, ugyanis szerinte az, ahogy “Győzikén” keresztül bemutatják a romákat, csak növeli a rasszizmust.

“Győzike nem mi vagyunk, hanem ti! A ti titkos belső énetek, ahogyan és amilyennek látni akartok minket. Debilnek, bohócnak, gagyarászónak, infantilisnek!”” – üzente Facebook-bejegyzésében

Setét Jenő az RTL televíziónak azok után írt, hogy megtudta, a Romantic zenekar alapítója, későbbi médiaszemélyiség ismét saját műsort kap az egyik hozzájuk tartozó csatornán.

A roma jogvédő szerint ráadásul az a kép, amelyet Gáspár Győző a tévés megjelenései során a nézőkben kialakít a cigányságról, nemcsak, hogy hamis, de még veszélyes is.

Setét Jenő ugyanis a hvg.hu által észrevett poszt alatti egyik hozzászólásában írja: “Majd fog növekedni a rasszizmus de az RTL majd mossa kezeit.” Különösen rosszul érinti az aktivistát, hogy, mint írja, éppen ma, azaz az antirasszista világnapon tudta meg, hogy: “az RTL műsorára tűzi ismét Győzikét! A cigány atomot, ami pusztít!”.

A szóban forgó műsor egyébként Mi a vágyad, more? címmel az RTL+ csatornán lesz látható április 1-jétől hétköznap esténként 21:00 órától. A televízió közleménye szerint ez egyfajta kívánságműsor lesz.

Forrás: hvg.hu

Forrás …
Apps
2019-03-22 07:44:18

Szólj hozzá!