“Nincs olyan, hogy megvilágosodott személy. Ez egy teljes félreértés. De a nehéz…


“Nincs olyan, hogy megvilágosodott személy. Ez egy teljes félreértés. De a nehézség az a kereső számára, hogy egy energia löki, ama vonzó elképzelés felé, hogy valaki más talált valamit, amit én is meg tudok találni. Mert abban a hitben nőttünk fel, hogy az erőfeszítés eredményt hoz. Szóval, ha az erőfeszítés eredményt hoz, és hallottunk valami úgynevezett megvilágosodásról, vagy felszabadulásról, és, hogy tudunk ezért erőfeszítést tenni, hogy megvilágosodjunk, vagy felszabaduljunk, mint az a fickó, akiről hallottunk, vagy az a nő, aki a szatszangokat tartja. Nekik van valami, amit én is akarok. Ha odamegyek, megtanulhatom, hogy hogyan kaphatom meg.
Az álomban még mindig ott van a megvilágosodás, vagy a felszabadulás eszméje, mint valami elérhető dolog. És vannak tanítások, amik megerősítik azt az elképzelést, hogy te egy egyén vagy, választási lehetőséggel. Szóval, most te, mint egyén tudsz választani, hogy önvizsgálatot tarts, meditálj, vagy valami mást tehetsz, és végül megvilágosodhatsz.
Körbeutazhatod a világot, és találhatsz tanításokat, amik felajánlanak valamit, amit megkaphatsz. Akárhogyan is, ritkán lehet találni egy olyan kompromisszummentes kommunikációt, ami semmit sem ajánl fel a keresőnek.
Ez az elevenség, a semmi megnyilvánulása mindenként. Csupán élet történik. Nem valakivel történik. Egy egész eszköztár van itt a tapasztalások történésére, és ezek a semmiben történnek…szabadesésben történnek. Ezek csupán azok, amik történnek. Minden ami van, az az élet. Minden ami van, az a létezés. Nincs senki, akinek volt élete, és valaki, akinek nem. Ez csak az élet létezése életként.
Ez az üzenet, annyira egyszerű, hogy összezavarja az elmét. Ez az üzenet túl egyszerű. Az elméd már mondja is, “Igen, de most komolyan, mi van a megvilágosodás szintjeivel, és az érzelmi blokkjaimmal, és mi van a csakráimmal, még nem teljesen nyíltak ki. Mi van a nyugalmammal – nem vagyok elég nyugodt még. És mi van az egómmal? Valaki azt mondta nekem, hogy még mindig van egóm…egy kicsit kisebb már, de még mindig itt van.”
De mind ez az egész elképzelés, kölcsönvett tanítás arról, hogy hogyan kellene létezni. Az ego, az ami történik. Az ego csak van, mint ego. A gondolkodás csak létezik, mint gondolkodás. Ez csupán a létezés. Csak a létezés van. Itt nincs semmi más. Senki sem irányítja ezt. Nincs végzet, nincs Isten, nincs terv, nincs előírás, nincs hova menni, mert csak időtlen létezés van. A létezés teljesen egész, ahogy van. És ez élettel teli, eleven, és isteni, és pompás, és ez azonnali. Ez nem egy fogalom arról, hogy ‘itt nincs senki’. Ez nem valamilyen elképzelés arról, hogy ‘nincs hova menni’. Ez az elevenség, ami a testben van, pont most. Tiszta létezőség van, tiszta elevenség. Ez az. A történet vége.
-Tony Parsons-

(Visited 33 times, 1 visits today)

AZVagyunk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.