Az én vagyok tudatosság egy kis távolságra van Igaz állapotomtól, ennél fogva va…


Az én vagyok tudatosság egy kis távolságra van Igaz állapotomtól, ennél fogva valótlan, mert ami bármilyen távol van az Igaz állapottól, vagy Valóságtól, nem valódi.

Meg kell értened, hogy mi Valós és mi valótlan. Az Atman vagy Én a végső Valóság.

Van benned valami, ami tudja, hogy mi Valós, és mi valótlan, és AZ a Valóság. Fedezd fel, hogy szerezhetsz bármilyen tapasztalatot, Te még azon is túl vagy. Azt mondod, hogy az én vagyok tudatosság a testben van, de a testet átmenetiként, vagy valótlanként ismerjük, ennél fogva a tudatosság a maga romlatlan tisztaságában teljesen megnyilvánult (vagyis az egész univerzum az ő teste). Csak egy attribútuma van, és ez az én vagyok, de név és forma nélkül. Az én igaz állapotom mégis az, amely megérti ezt, és mégis túl van azon.

A létezésed megelőzi az öt elemet (föld, víz, tűz, levegő, éter), így bármilyen tevékenység történik az objektív világban, a legkevésbé sem érinti valódi természetedet. Időzz valódi természetedben, és ne törődj a tárggyal. Akár valós, akár nem valós, ne törődj vele. Csak törekedj állandóan valódi természeteden időzni, ami túl van időn és téren.

A kozmológia átadható, de meg kell értened, hogy te mindenkor azon túli vagy, és hogy még mielőtt ez a világ kialakult volna, te vagy. Különféle vallások különféle teremtés elméletekkel szolgálnak, de szükségtelenül ne foglalkozz ezekkel, mert valódi természeted mindig létezik, és megingathatatlan, különben hogyan lennél képes megérteni bármiféle kozmológiát?

Van valami benned, amely megérti a teremtés elméletét, és az a valami a te igaz természeted, amely mindenkor létezik, még a világ előtt, és az után is. Ez, a te valódi természeted a nem változó háttér vagy Valóság az, amelyen minden más, a világot is beleértve, megjelenik és eltűnik.

Isten egy idea, és ezt az ideát tévesen tartod igazságnak. Isten (én vagyok) időhöz kötött, Ő csak egy megjelenés a te igaz természeteden. A Valóságként te létezel előbb, és Isten ideája csak azt követően keletkezik.

Különféle Istenek stb. elé járultok imádságaitokkal, de amikor eljöttök hozzám, én azt mondom nektek, hogy az „én” tudatosság maga az „Isten princípium”. Nem kell tehát semmilyen más Istenhez vagy személyhez fordulni, hanem egyszerűen meg kell érteni, hogy a benned lévő én vagyok tudatosság a maga romlatlan tisztaságában maga az Isten (a világegyetem Teremtője). Tehát, ha mindenképpen akarsz, imádkozz ehhez az önmagadban lévő én vagyok tudatossághoz.

Értsd meg, hogy imádhatsz bármilyen Istent, mehetsz bármilyen templomba vagy egyházba, te mindenkor azon túl vagy. A keresztények azt mondják, 2000 évvel ezelőtt eljött Krisztus, és megmentette a világot, de mi történt a világgal Krisztus előtt? Nemde ugyanúgy létezett? Ugyanez van Mohammaddal, mi történt a muszlimokkal ő előtte, nemde ugyanúgy léteztek? Így valójában csak a tudatosság természete, illetve az idő menti meg a világot.

Úr Krishna kijelentette, hogy ő maga a Valóság, és elmesélte a történetét. Mindenki őt kezdte imádni, ahelyett, hogy felfedezte volna a saját Valóságát, amely Krishna valósága is. Krishna volt az egyetlen, aki saját valódi állapotát törekedett megtalálni, és én is megtaláltam saját valódi állapotomat, és tudom, hogy Krishna története az én saját történetem.

Én mondom, hogy te magad vagy a Valóság, de ha nem én mondanám, akkor is te lennél a Valóság. Ami bárki kegyelme nélkül, vagy bárkitől való függőség nélkül létezik – az a mindenek Valósága. Az én egyéni világom az én vagyok tudatosság miatt létezik. Hogy tud ez a hatalmas univerzum ebbe az apró szikrányi én vagyok tudatosságba beleférni? Nem lehetséges, végső soron nem is valóságos, úgyhogy nem fogadok el semmiféle úgynevezett nagy embert vagy yogit, mert ők csak az én saját tudatosságomban léteznek, amely nem valódi, illetve nem állandó dolog.

Úr Krishna akármit mondott, én ugyanazt mondtam, semmi különbség. Ramana Maharshi, Krishnamurti és mások oly sokat áldoztak, és vezekeltek, és az emberek jól ismerik őket, de én semmit sem tettem, és mégis eljönnek, hogy meghallgassanak engem. Ti emberek bölcsnek neveztek engem, de az igazat megvallva, fogalmam sincs, hogy bölcs vagyok-e egyáltalán. Nem fedeztem fel semmit, mert állapotom túl van a tudáson, és mindenkor tudás nélküli.

A Krishna idea csak az én vagyok tudatossággal jön. Valójában én semmi és senki vagyok. Létezem, de minden identitás nélkül. Igaz állapotom mindenkor minden támasz, szükségletek, illetve követelmények nélküli. Más nagy emberek oly sokat vezekeltek és sadhanát stb. végeztek, én semmit sem tettem, az emberek mégis ide jönnek, hogy meghallgassanak, és magasztaljanak engem. A születés és halál maga a játék, a dráma – nem Valóság.

Mark West – Feljegyzések Sri Nisargadatta Maharaj beszélgetéseiből

(Visited 46 times, 1 visits today)

AZVagyunk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.