Néha úgy érzem, hogy ez a vágy belülről éget

Néha úgy érzem, hogy ez a vágy belülről éget, és a mindennapi valóság részévé akarom tenni.

Ne képzeld azt, hogy az igazság iránti kiolthatatlan szomjad és igazságkeresésed különbözik a mindennapi valóságtól! A relatív valóság az abszolút valóságban jelenik meg. A mindennapi valóság nem lehet az abszolúttól különböző.
Nincs hétköznapi élet igazság nélkül. Egyetlen jelenség sem jelenik meg az igazság nélkül. Minden az igazsághoz tartozik.
Ha megvan benned a vágy az igazság lángjának felismerésére, és azt képzeled, hogy a lángot valamilyen módon félre tudod tenni mindaddig, amíg eljön az életedben a megfelelő pillanat, akkor csak áltatod magad. A különbözőség illúziójának fenntartásával csapod be magad.

Ki-be járok a külső keresés és a befelé fordulás között. Úgy érzem, szükségem van valami rajtam kívülire.

Ez rendben van így. Én is azt mondtam: „Szükségem van valami rajtam kívülire. Nem vagyok képes egyedül megtenni. Intellektuálisan tudom, hogy minden bennem van, de nem ezt tapasztalom.” így találkoztam a gurummal. Rajtam kívül jelent meg, és így szólt hozzám: „Én benned vagyok.” Az ő megjelenése a hétköznapi életem szintjén történt. Érzed ennek a fontosságát?
Ha olthatatlan szomjúságot érzel a szabadság iránt, végül ráébredsz majd, hogy a belső és a külső elkülönítése téves. Nincs a belsőtől különálló külső. Ezek a határok képzeletbeliek. Valóságként jelennek meg, és valóságnak gondoljuk őket, de igazából nem valósak.
Látszólag rajtad kívül állok, és arra mutatok rá, ami mind önmagamban, mind benned jelen van. Arra, ami életed minden percében itt van. Az igazságot nem valahol máshol fogod megtalálni, hogy majd visszahozd az életedbe. Már itt van. Ha valóban szomjazol rá, mindenhol meglátod majd, mert csak azt fogod keresni.

Akarom, hogy az erőd végezzen velem. Kérlek, végezz velem!

Az elképzeléseidnek lesz végük. Halj meg mindennek, amiről valaha is azt hitted, hogy te vagy! Ne engedj többé annak a szokásnak, hogy követsz minden gondolatot, mely meghatározza, hogy ki vagy!
Ha nem követed a gondolatot, az sehol sem tud megállapodni, és nem tud tovább létezni. Fedezd fel, mi marad, amikor nincs gondolat! Annak, ami marad, nincs szüksége gondolatra a létezéshez. Annak, ami minden gondolat előtt és után van, nem jelent semmit az, hogy „belül” és „kívül”.
Én nem élek semmiféle különleges mágiával. Ha így tennék, a szatszang egyszerűen csak elragadtatott állapotok váltakozása lenne. Lehet, hogy jól éreznéd magad, lehet, hogy megmozdulna a kundalinid, de a személyes azonosulás sértetlen maradna. A valóság sokkal egyszerűbb. Nincs szükség különleges mágiára, ha az, amit keresel, az állandó és örökkévaló igazság, amely mindenhol és mindenben megtalálható. Azt lehetetlen kizárni a hétköznapi életből.
Az igazság az, hogy senki sem tud végezni veled. Kaphatsz meghívást a megsemmisülésre – az óceánba vagy a szatszangra. Ha elfogadod a meghívást, felfedezed, hogy túl vagy a megsemmisülésen; csak a magadról alkotott elképzelések semmisülhetnek meg. Ha elfogadod a meghívást, ráébredsz, hogy te magad vagy az, akitől a meghívást kaptad.
Eljött az ideje, hogy elfogadd Önmagadat? Szabadon dönthetsz. Szabadon folytathatod tovább személyes önkívületedet. Szabadon szenvedhetsz, és szabadon túlléphetsz a szenvedésen.
Ez most az átgondolás pillanata. Ne tekintsd véletlenszerűnek vagy jelentéktelennek! Vedd észre, hogy valamilyen oknál fogva tudatában vagy annak a lehetőségnek, hogy Önmagad igazságát határtalan tudatosság-ként ismerd fel! Ez a lehetőség valahogyan beszivárgott a beidegződésekkel teli személyes létezésedbe. Micsoda szerencse! Nagyon szerencsés vagy!

Gangaji – A szabdság folyója

(Visited 436 times, 1 visits today)

AZVagyunk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.